ʻO ka hui pū ʻana o ka ʻōmaʻomaʻo a me ka poni i loko

Pin
Send
Share
Send

ʻO kahi hui i noʻonoʻo pono ʻia o nā kala ʻōmaʻomaʻo a me ka poni i loko o loko kahi mea e hōʻoia ai i kahi nohona hōʻoluʻolu a me kahi hiʻohiʻona kumu. No laila, nā mea nāna i koho i kēlā tandem no ka hoʻokō pono e noʻonoʻo pono e pili ana i nā hiʻohiʻona o kāna hoʻohana. He mea nui e koho i kēlā mau kani e hui pono ʻia a ma ka manawa like e hiki ke hoʻokō pono ʻia e nā mea hoʻopili ʻē aʻe. He kūpono ia "kaulike" e hoʻokaʻawale i ka hoʻohana ʻana o nā kala ʻelua a i ʻole koho i kekahi o ia mau mea ma ke ʻano nui. E kōkua kēia iā ʻoe e ʻike i ka hoʻopau a me nā lako i ʻoi aku ka maʻalahi a me ka wikiwiki. E nānā pono i nā mea hoʻonaninani a me nā lole i hoʻohana ʻia no ke kāhiko ʻana. Hiki iā lākou ke hana i kahi pālākiō i koho ʻia a i ʻole lilo i mau hoʻohui pālahalaha i kahi leo ʻōmaʻomaʻo a poni paha.

Nā pōmaikaʻi hoʻohui

ʻO ka hui pū ʻana o ka ʻōmaʻomaʻo a me ka poni i ka hoʻolālā i ka nānā mua ʻana he mea ʻokoʻa loa ia. Akā ke aʻo ʻana i nā keu pono āpau o ia ʻano hoʻohui, e maʻalahi ka ʻona o nā mea nona nā pōmaikaʻi o ia hopena no loko. ʻO nā mea nui o ka tandem maʻamau ʻole:

  • maʻalahi o ka hana ʻana i kahi ʻokoʻa i loko o nā lumi o ka home;
  • ka dynamism o ka hapa nui o nā hui ʻana, e hāʻawi ana i ka ʻoluʻolu o ka noho ʻana a me ka hana a nā mea nona;
  • nā ʻano ʻokoʻa o nā koho: mai ka ʻōlinolino, māʻona i ka mālie a kāohi ʻia;
  • ka maʻalahi o ka hoʻolālā ʻana i nā lumi ponoʻī: ʻōpio, nā lumi lumi o nā keiki a me nā mākua;
  • ke nānā hou o kēlā me kēia wahi o nā wahi;
  • loaʻa ka hopena: ma ka mahele kālā o nā lako a me nā hoʻopau ʻana, hiki iā ʻoe ke ʻike i kahi nui o nā koho i ka hoʻolālā kala i koho ʻia.

    

ʻAʻole pono e hoʻohana i ka poni a i ʻole ka ʻōmaʻomaʻo e like me nā kala nui no ka hoʻonaninani paia, ka papahele a me nā koho lako. Hiki iā lākou ke lilo i mea nui i nā lumi māmā (one, keʻokeʻo, holika).

ʻAno kala

ʻO ka hui pū o ka poni a me ka ʻōmaʻomaʻo i loko e hōʻoia i kā lākou mea kōkua kekahi i kekahi. ʻO kahi mea nui nui o ia ʻuniona ʻo ka kāpae ʻia o nā hopena maikaʻi ʻole i ke kanaka me ka poni a me ka ʻōmaʻomaʻo. Hāʻawi ka papa kala lilac a me kona mau aka i ka noʻonoʻo hohonu, hoʻonui i ka hilinaʻi iā ʻoe iho. ʻO nā kala ʻeleʻele o ka laulā kūpono i nā poʻe hana: kōkua lākou e nānā iā lākou iho a me kā lākou leʻaleʻa. I ka manawa like, ʻaʻole kūpono ke kala kala poni i nā mea āpau ma muli o ke kaomi ikaika o ka noʻonoʻo. A ʻo ka hui ʻana me ka ʻōmaʻomaʻo e ʻae iā ʻoe e pale i ka hopena o nā home. ʻO Green hoʻi, paipai i ka hoʻoholo pono ʻana. Kōkua ke kala kūlohelohe e ʻike iā ʻoe iho, e ʻae i kāu kumu a ʻaʻole e nānā no nā kīnā ʻole iā ʻoe iho. Hiki iā ia ke hoʻokau i ka poʻe i nā hoʻokō kaulike hou a me ka mea kōkua e ʻike i ka maluhia iā ia iho a koho mau i ke kūpaʻa.

    

Ke ʻano o nā aka

I mea e maʻalahi ai ke koho i kahi leo poni a me ʻōmaʻomaʻo kūpono no ka hale ʻana i ka hale, pono ʻoe e hoʻolohe i nā aka o kēia mau unahi (ʻo nā hui maikaʻi e pili ana i ka olinolino a me ka mahanahana e hōʻike ʻia):

  • lilac a violet a me herbaceous a mint paha a pistachio paha - nā aka lahilahi e hana i kahi hōʻoluʻolu kūikawā a hoʻokūpaʻa i ka laulima;
  • ka poni a me ka marsh a i ʻole ka ʻoliva - nā waihoʻoluʻu pumehana, kūpono no nā keʻena ma ka ʻaoʻao ʻākau (ʻaʻole lā);
  • ʻo ka hua waina a i ʻole eggplant a me ka ʻoma ʻōmaʻomaʻo, ka limu ʻōmaʻomaʻo - hiki ke hoʻopili ʻia nā leo poni ʻeleʻele me ke kala ʻōmaʻomaʻo ʻeleʻele a i ʻole nā ​​blotches saturated;
  • lilac a i ʻole lavender a me ka lime - kahi leo ʻōmaʻomaʻo ʻōmaʻomaʻo e kūʻē i ke kāʻei kua o nā kala poni i kāohi ʻia e lilo i ʻōlelo koʻikoʻi;
  • blackberry a me jade - kahi hui mālie a me ke akahele, kūpono no nā lumi moe.

    

I nā kaila hea e hoʻohana ai ka hoʻohui

ʻAʻole kūpono ka hoʻohui hoʻolālā ʻōmaʻomaʻo viole i kēlā me kēia kaila. Pono e koho ʻia ke kuhikuhi kūpono ma waena o nā koho aʻe:

  • art deco; Hoʻopau ka poni māmā me nā lau poni ʻeleʻele i hui pū ʻia me nā lako ʻōmaʻomaʻo ʻeleʻele e hana i kahi kūloko a me ke kumu kumu.
  • hou; ʻO ka poni māmā / ʻōmaʻomaʻo a me ke kala ʻelua ʻalani e kōkua i ka hana ʻana i kahi ʻano ʻoluʻolu i kou home.
  • kilakila; ʻO ka'ōmaʻomaʻoʻeleʻele a me kaʻeleʻeleʻeleʻele e like me nā kala nui, a me nā mea ulana poni a me nā mea ulana e kōkua i ka pale ʻana i nā mea hoʻonaninani i kēlā me kēia lumi o ke keʻena.
  • kūlanakauhale; ʻAe i kahi hui o nā mea kanu a me nā lilac e like me nā kala nui. Hiki ke hoʻohana ʻia ka hina hina a kope māmā paha i mau hoʻohui iā lākou.
  • Hikina. ʻO ka poni ʻulaʻula nui a i ʻole ka uliuli polū me nā kaha liʻiliʻi o ke kala lime a me ke gula e kōkua i ka hoʻokumu ʻana i kahi keʻena hikina maoli. Akā nā kāhiko a me nā lako, nā mea ulana no kēia wahi e koho pono ʻia e like me ka hiki.

    

Nā hana, nā koho hoʻohui

Ke hoʻohui nei i nā kala like ʻole o ka poni a me ka ʻōmaʻomaʻo, pono ʻoe e hāhai i kekahi mau ʻōlelo maʻalahi:

  • pono ke ʻano o nā kala i koho ʻia i ka mehana (ʻo nā ʻokoʻa o ka mahana o ke kala e hana i kahi ʻano ʻoluʻolu ʻole);
  • ʻokoʻa nā ʻōlinolino a me ke kēkelē o ka māmā / ʻeleʻele ʻaʻole pono e hana i nā hoʻohālikelike ikaika (ʻo ka ʻōmaʻomaʻo ʻōmaʻomaʻo a me ka eggplant e lilo i duet kūpono ʻole);
  • pono ke kala i koho ʻia i loko o kahi lumi kikoʻī (e laʻa me nā kala pastel i kūpono no nā lumi ʻōpio a me nā keiki, no kahi keʻena - pouli a kāohi ʻia).

ʻOkoʻa nā koho no ka hoʻohui ʻana i nā leo i koho ʻia i kēia hihia. Me ke kōkua o nā kala ʻōniʻoniʻo, hiki iā ʻoe ke hoʻokalakupua i kekahi mau paia a i ʻole koʻikoʻi i nā lako a me nā lole. Hiki i nā kala mehana a me nā pastel ke kumu o nā hoʻopau kumu a hiki ke ʻike ʻia ma aneʻi a ma nā poʻo paha a i ʻole nā ​​mea hoʻonaninani. ʻAʻole hoʻohana ka mea nui i nā kala i koho ʻia "i ka maximum", a i ʻole ʻo ka hopena e huikau a hōʻeha hoʻi.

Nā lumi o loko o nā lumi

E kōkua nā ʻōlelo aʻoaʻo aʻe aʻe i nā mea hale e hana i nā mea hoʻonaninani o nā keʻena i kahi ʻulaʻula kala ʻōmaʻomaʻo e lanakila ana.

  1. Koho ma mua o 2-3 kala mua a me 2 mau aka ʻē aʻe. Hiki iā ʻoe ke hoʻohui i ka ʻōmaʻomaʻo a me ka poni me ka melemele, brown, keʻokeʻo a i ʻole ka kirimalu. Hiki iā ʻoe ke koho ʻē aʻe i kahi pālua o nā leo ʻōmaʻomaʻo a me ka poni. ʻO nā kala hou aʻe e nānā i ka lurid o loko.
  2. ʻO ka "pālahalaha" palena ʻole o nā aka i loko o ka lumi. Hiki iā ʻoe ke noʻonoʻo i hoʻokahi ʻōnaehana kala i kekahi wahi o ka lumi, a i ʻole dilute ia me nā blotches. Akā ma mua o ka hoʻokō ʻana, loiloi i ka papahana i koho ʻia: ʻaʻole pono ke kala.
  3. Ke kū ʻana o ʻōmaʻomaʻo a me ka poni i nā lako a me nā mea hoʻonaninani. Inā hoʻopau wale ʻia ka hoʻopau ʻana i ke pae i koho ʻia, a laila e ʻike ʻia nā mea hana (ʻae ʻia mai kahi ʻaoʻao ʻē aʻe). ʻO ke koho ʻana o nā lako, nā lole a me nā mea hoʻonaninani i nā waihoʻoluʻu kūpono e hōʻoia i ka pono o ka hoʻolālā.

    

Lumi hookipa

I loko o kahi keʻena ākea, pono e hana i nā mea hoʻonaninani me ka ʻōmaʻomaʻo a me ka poni a i kākoʻo ʻia e nā lau ʻeleʻele liʻiliʻi (a i ʻole nā ​​blotches) i ka pae i koho ʻia ma ke ʻano he kumu. Hiki ke hoʻomālamalama a me ke ʻano ʻokoʻa nā mea lole o ka lumi lumi. No laila, i loko o kahi lumi ākea poni ākea, ke kū ʻana o nā uluna ʻōmaʻomaʻo a me ka lilac, nā pale ʻōmaʻomaʻo māmā a me ke kapeta ʻōmaʻomaʻo māmā e hana i kahi hui like ʻole. E hoʻonohonoho i kahi leʻaleʻa hoʻoluʻolu a me nā hana leʻaleʻa, paipai ʻia e koho i kahi set o ka sofa a me nā noho noho lima (a i ʻole nā ​​ottomans) i ka poni māmā. Hiki ke waiho ʻia i kahi papa ʻaina kope me kahi kīʻaha kīʻaha aʻe ma hope o lākou. Eia kekahi, ke pena nei i nā paia i kahi ʻōmaʻomaʻo ʻōmaʻomaʻo ʻōmaʻomaʻo māmā a me ka hoʻouka ʻana i nā mea hana, ke koho ʻana i nā lole i loko o kahi waihoʻoluʻu ʻulaʻula poni kahi koho maʻalahi no ka hoʻolauna ʻana i ka laulā i koho ʻia i ka hale. ʻO nā mea kanu ola o ke kala ʻōmaʻomaʻoʻeleʻele e kūpono hoʻi i loko o ia lumi.

    

Lumi moe

I loko o nā lumi lumi o nā keiki a me nā mākua, aia kekahi mau koho no ka hoʻokō ʻana i ka laulā viola. ʻO nā mea hoihoi loa nā pane aʻe:

  • ʻūlū mālamama keʻokeʻo nani + ʻōmaʻomaʻo ʻōmaʻomaʻo ʻōmaʻomaʻo (ʻaneʻane keʻokeʻo) + nā mea hana lole beige a me nā lole poni;
  • kaupaku keʻokeʻo a me ka papahele + nā pale poni ʻeleʻele a me nā paia sofa + marsh a me nā lole ma luna o kahi moe;
  • hoʻonaninani paia ʻōmaʻomaʻo māmā + nā lako beige + blotches poni (nā uluna, nā moena moe, nā kiʻi pena a me ke kapeta ma ka papahele);
  • keʻokeʻo keʻokeʻo ma nā paia ʻekolu (+ paia ʻōmaʻomaʻo ma hope o ke poʻo poʻo) + nā pale ʻōmaʻomaʻo + ka moena poni a me kahi kapeta ma ka papahele;
  • ʻulani ʻulaʻula o nā paia ʻekolu (+ pepa kiʻi paʻi kiʻi me nā kaha kiʻi ʻōmaʻomaʻo ma hope o ke poʻo poʻo) + nā lako beige + nā pale ʻōmaʻomaʻo;
  • ʻO ka hoʻonaninani paia ʻulaʻula ʻeleʻele + kaupaku keʻokeʻo nani + hulu melemele a me nā ʻōmaʻomaʻo.

    

Lumi kuke

ʻO ka hopena kūpono no kahi hoʻonaninani kīʻaha a me ka kumu maoli ke koho ʻia o ka poni e like me ke kala nui o ka hoʻonaninani. E koho ʻia ka hoʻonohonoho a me nā pono hana i ka hoʻolālā ʻōmaʻomaʻo ʻōmaʻomaʻo. No nā keʻena a me nā waihona, e ʻoi aku ka makemake i nā alo aniani. ʻO nā kala māmā o ka hoʻopau ʻana e hana i kahi lewa mālie, nā mea lako kala e hāʻawi i ka noho ʻana i loko. Paipai ʻia e nānā kūikawā i ke koho ʻana o nā textile a me ka hoʻolālā ʻana o ka pale. Inā makemake ʻia, hiki i nā ʻona ke kau i ka pale kīhini mai nā kile lilac me nā lau poni. ʻO kahi panela paleki me ke kiʻi o nā pua poni (violets a i ʻole irises) me nā lau ʻōmaʻomaʻo e maikaʻi ke nānā aku. No nā pale, hiki iā lākou ke ʻeleʻele iki ma mua o ka hoʻopau ʻana iā ia iho (i mea e hui ʻole ʻole ai me nā paia) a i ʻole ʻano like me ke alo o ke poʻo i koho ʻia.

Lua

I kahi lumi liʻiliʻi, pono ʻoe e koho pono i ka hoʻolālā kala o ka hoʻolālā. Paipai mākou i ke koho ʻana no nā hoʻopau ʻana i nā waihoʻoluʻu a me nā lilac. ʻO nā kani mahana e hana i kahi coziness kūikawā a hōʻoia i nā kaʻina wai maikaʻi. I ka manawa like, ke waiho nei i ka papa keʻokeʻo a me ke koho ʻana i ka plumbing keʻokeʻo e kōkua i ka pouli ʻana o kahi lumi liʻiliʻi. Ke pale nei i ke kua o nā kani momona o ka hoʻonaninani paia, e nānā lākou i ke keu pono. Inā makemake ʻia, lilac (a i ʻole marsh), hiki iā ʻoe ke hana i hoʻokahi pā wale nō. ʻAe ʻia hoʻi e hoʻokaʻawale i nā paia lilac me nā kahakaha. A hiki iā ʻoe ke hoʻolōʻihi i kēia ʻāpana, a laila e hoʻokaʻawale i ka paia i ʻelua mau ʻāpana like a i ʻole e hōʻike ana i kekahi o nā kala ma ka lalo o 1/3 o ka paia. ʻO ke kū ʻana o nā lauana ma ka hoʻopau i koho ʻia he contraindicated: e hoʻohui lākou i ka huikau i ka hoʻolālā i hana ʻia.

Haʻawina

No ka hana ʻana i kahi lewa hana maikaʻi i kāu keʻena ponoʻī, koi ʻia e hana i ka kala o ka predominant ʻaʻole poni, akā ʻōmaʻomaʻo. No laila, hiki ke hoʻopili ʻia nā paia me ka repo a i ʻole ka pepa kiʻi uli uli. E kōkua nā pale ʻōmaʻomaʻo ʻeleʻele i ka hoʻolālā. Pono nā mea hana āu e koho ai i ʻeleʻele eleele. Akā e nānā pono ka sofa a me ka noho i nā kala poni a lilac paha. ʻO kahi koho hoʻolālā ʻē aʻe e hui pū ʻia me ka marsh a me ka poni e kūʻē i ka hope o ka brown brown. I kēia ʻano, e like paha ke keʻena me kēia: ka papahele ʻeleʻele (kahi sofa ʻili a me kahi noho lima, kahi lumi lole a me kahi pākaukau i kūʻai ʻia i ke kala like), nā repo wallpaper me nā lau poni ʻeleʻele. Hiki iā ʻoe ke ʻohi i nā wallpaper brown me nā ʻōmaʻomaʻo ʻōmaʻomaʻo māmā. Akā a laila pono e hoʻonani ʻia i nā lako ʻili i ka hoʻolālā kala lilac.

Alaloa

No ke alaloa, a no ka lumi plumbing, pono ʻoe e koho i nā waihoʻoluʻu pōpō. ʻO ka hopena kūpono e hoʻonani i nā paia i nā kala lau nahele. ʻAe ʻia ka pena mau ʻana o nā ʻāpana a i ʻole ka paʻi ʻana o ka pepa kiʻi mauʻu me nā lau ʻōmaʻomaʻo ʻeleʻele. Akā ʻo nā kapa komo, nā keʻena a me ka pahu o nā drawers i pono e loaʻa i kahi hoʻolālā ʻulaʻula poni. A laila e nānā kumu ka hui ʻana i hana ʻia. ʻOiaʻiʻo, no kēlā lumi e ʻoi aku ka maikaʻi o ka hana ʻana i kahi kukui mālamalama (nā kukui kukui a i ʻole nā ​​ipukukui pāpale pālahalaha). ʻO kahi koho ʻē aʻe no ka hoʻonani ʻana i mua o ka pena ʻana a i ʻole ka pā ʻana i nā paia i ka waihoʻoluʻu marsh a me ka hoʻonoho ʻana i kahi ʻahaʻaina, kahi pahu o nā mea huki a me nā kapa komo i kahi hoʻolālā kala lilac. Hoʻohui nā leo mehana i kekahi i kekahi, no laila, i ke komo ʻana i ka hale mai ia alaloa, e ʻoluʻolu nā ʻohana a me nā malihini i kahi lewa home maikaʻi.

Panina hopena

ʻO kahi hui ʻokoʻa, a ʻano ʻē hoʻi o ka poni a me ka ʻōmaʻomaʻo, me ke koho pololei ʻana o kēia mau kala, e ʻae i kēlā me kēia mea nāna e hana i kahi ʻano home ʻoluʻolu me lākou. Inā makemake ʻia, hiki ke hoʻohana i kēlā tandem i kēlā me kēia lumi o ka home: mai ke alaloa a i nā lumi plumbing. Inā ʻoe e hāhai i nā lula maʻamau no ka hoʻohui ʻana o nā leo a me ko lākou mana, hiki iā ʻoe ke hana maʻalahi i kahi hoʻolālā kūloko. Paipai mākou iā ʻoe e nānā pono i ke koho ʻana i nā pono kūpono, nā mea ulana a me nā mea hoʻonaninani: he kuleana nui lākou i ka ʻaoʻao kūloko. E koho pono ʻoe i nā accents. Hiki i kā lākou ʻōlinolino keu a i ʻole ka helu nui ke hōʻino i ka hiʻona holoʻokoʻa o ka hoʻonaninani. No laila, e noʻonoʻo pono i kēlā me kēia pae o ka hoʻoponopono hou ʻana a me ka hoʻonohonoho ʻana, e kaha i nā papahana me ka hiʻohiʻona a hiki iā ʻoe ke hoʻomaikaʻi maʻalahi i ka hoʻolālā o kou home.

Pin
Send
Share
Send

E nānā i ka wikiō: Moana - We know the way - Tātou te horomoana (Iulai 2024).